Heidi & Spencer

Heidi Montag och hennes pojkvän Spencer Pratt poserade utanför Vita Huset och Lincoln Memorial igår. De viftade med sina amerikanska flaggor och matade ankorna. 

image51

image52

Jenny

Jenny Humphreys, spelad av Taylor Momsen, nya stil i Gossip Girl är väldigt söt. Jag älskar hennes nya frisyr. Kragen på hennes kappa (det är lite svårt att se på denna bilden) är fylld med små siden blommor. I någon scen bär hon ett smalt diadem även där med blommor. Hennes pumps på denna bilden är mycket söta. Bilden är från "The Blair Bitch Project". Jag hoppas att hon behåller denna stil ett tag så att hon kan inspirera oss ännu mer. Fast Blair är ju fortfarande min favorit.
image53


Gina

image49

Detta är veckans inköp, allt från Gina Tricot. Man blir lite beroende av en butik när man har presentkort. Men jag gillar Gina, nåja deras kvalité är ju inte toppen. Fast enligt mig är den Sveriges bästa "lågpris"-kedja. Modet är varierat, elegant men ändå så klart billigt.
image46

Run, run

Våren för inte bara med sig fint väder, löparsäsongen sätter ju också igång! Jag springer mycket själv och rekomenderar verkligen träningsättet till andra eftersom det är billigt (Allt som behövs är egentligen ett par bra skor) och inte särskilt tidskrävande. Man kan springa exakt var och när som helst!

Om du ska börja träna för första gången är det vikitigt att ta det lungt i början för att sedan delvis öka takten och sträckan. Att springa på asfallt är heller inte en bra idée, då kan man nämligen få problem med knän och rygg. Sand, gräs och "skogsunderlag" rekomenderas istället. Det är också vikitgt att lyssna på sin kropp och inte träna om man känner sig förkyld eller sjuk. 
Efter träningspasset är det viktigt att dricka mycket vatten, speciellt om du springer på kvällen. 

Fina träningskläder ger såklart extra motivation och det här setet kommer ifrån stadium där du också kan hitta ännu fler träningstips! 

image14image15image16



Au Pair

Jag har funderat länge på vad jag ska göra efter gymnasiet. Ska jag börja plugga här i Sverige direkt eller ska jag plugga utomlands? Men jag har ingen aning om vad jag skulle i få fall utbilda mig till. Ska jag ta ett sabbatsår och bara resa eller läsa ett språk utomlands? Eller ska jag åka som Au Pair? Jag måste ju säga att vara Au Pair hade varit grymt roligt. Jag har i för sig inte så stor erfarenhet med barn, men det kan man nog fixa. Det land som lockar mest just nu är såklart USA. Kalifornien är en fantastisk delstat och tanken på relativ hög värme året runt, känns perfekt en dag som denna (regn, blåst). STS, som ordnar bland annat språkresor, har "Au Pair resor" till USA. Ja, jag får väl fundera lite till. 

image29


Samson

Det är säkert ingen som har ungått Regina Spectors "Samson" som plågas på radion nu förtiden, men lyssna på hennes andra låtar som faktiskt håller precis lika hög klass som "Samson". Tips är "Better" och "US". Perfekta tisdags låtar!

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the stars came fallin' on our heads
But they're just old light, they're just old light
Your hair was long when we first met



image13

image57


A Tribute To Marimekko

H&M: s senaste kollektion "A Tribute To Marimekko" finns hos alla butikerna från och med april. Den består av ca. 70 plagg för hela familjen. Kjolar, klänningar, toppar, badkläder, byxor m.m ingår bland damkläderna. Trycken passar lika bra på stranden som i stan. Själv fick jag tag på denna blusen - den är väldigt färgglad. Passar bra till ett par vita jeans. I sommar kanske jag ska ha den precis som den är, förstås med badkläder under. 
Har ni köpt något från denna kollektion?

image31

image32

Det är vår i luften!

image12
Idag (och igår) var det jätte fint väder så vårkänslorna börjar äntligen komma! Nu är det inte långt kvar till man kan börja ha shorts och tshirt så varför inte upptadera garderoben lite? Allt på bilden kommer från HM och tillsammans kostar det 600kr.


Litet tips

Jag vill tipsa om mitt lilla enkla knep mot pormaskar. Jag brukar blanda matolja och grovt salt i en kopp. Sedan skrubbar jag ansiktet med små cirkelformade rörelser. Pormaskarna blir betydligt mindre och det tar några dagar innan de kommer tillbaka. Det är dessutom mycket billigare än att gå till apoteket och de flesta har det redan hemma. (Man vet ju aldrig när man behöver en akut skrubbning). Jag som har känslig hy, smörjer mig med lite lotion efteråt. Detta bör inte göras mer än en gång i veckan. Lycka till!

image33

L.

image15
Jag var på en flygplats för några veckor sedan och fick äntligen tag på Gwen Stefanis L. Den luktar väldigt gott. L är den första doften från Gwen Stefanis L.A.M.B., hennes egna designmärke. L står för Love. Den är en doft av blommor som jasmin och rosor. Reklamen för parfymen kan ni se här.

image34

iPod klisterdekorer

Har du precis som jag, en iPod nano? Är din lika trist och sliten som min? Då har jag en lösning för dig! På bluebox.se finns många fina och lite personliga klisterdekorer. Det är som ett klistermärke som är lätt att ta bort om man inte vill ha den mer. Såklart lämnar den inga klisterrester. De är inte heller speciellt dyra, så man kan ha ett för varje humör. Dessa finns även till andra iPod modeller än nano och även till laptops. Det är kanske perfekt till den där vännen du har som det alltid är så svårt att hitta present åt.

image19

image35


Please Don't stop the music

image5


Still Fighting It - Ben Folds Five
Everywhere - Michele Branch
Closer - Joshua Radin
The Con - Tegan and Sara
Naive - Lilly Allen




Muffins

Ingredienser

150 gram smör eller margarin
1,5 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 ts bakpulver
1 dl mellanfilmjölk   
En halv mogen banan
En dl frusna blåbär


Sätt ungnen på 200 grader och smörj eventuella formar . Rör rumsvarmt margarin (eller smör) och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör. Häll i övriga ingridienser  Rör till en jämn smet. Klicka smeten i formarna. Grädda i mittersta delen av ugnen i ca 18 min.



image3image4


 image58image59

The Con

image2

Tegan and Sara, tvillingarna från Kanada som tidigare har släppt ett par album gjorde i början av året "The Con", som är mer en bok än en skiva. Den inehåller 12 låtar i ungefär samma stil som tidigare, indiepop. Jag tycker att den här skivan devenetivt är en av deras bästa och där är inget spår som man blir besviken på. Alla låtar håller som sagt hög klass men lyftet kommer först vid "I Was Married" och det är då man hör deras röster i störst utsträckning. "Are you ten years ago" avslutar det hela på ett bra sätt men jag hade hellre låtit "The Con" avsluta.

Skivan får helt klart 5/5 och finns bland annat att köpa här.   

image60

RSS 2.0